CEZ Picture
Как да превърнем старите крушки в красив аксесоар
11/2017

Вместо да изхвърляте изгорелите крушки на боклука, използвайте ги. Как? Като направите от тях красива декорация за дома си. Подсказваме ви 5 идеи, сигурни сме, че ако развихрите въображението си, ще ви хрумнат поне още 5. И така – рециклирайте, украсявайте, забавлявайте се.

Подготовка на крушката

1. Вземете клещи, отвъртете с тях горната част на крушката, за да освободите месинговата връзка и махнете черното стъкло.

2. Извадете жичките и всички останали части.

3. Сипете вътре лъжичка сол, разклатете и изплакнете с вода.  Крушката вече е чиста и готова за нова употреба.

 

Подарък минибонбониера или късметник

Пълните празната крушка с бонбонки тип M&M, затваряте я и връзвате на гърлото ѝ картичка с интересно пожелание. Може да замените бонбоните с ядки или крекери.

Другият вариант е да напишете късмети и пожелания на разноцветна хартия, да ги сгънете на много ситно и да напълните крушката с тях.

Малка, висяща ваза

Напълнете една или няколко чисти крушки с вода и сложете в тях изкуствени или свежи цветя. Усучете здрава тел около цокъла и сте готови – имате малки, висящи вази, които можете да окачите където си пожелаете.

Миниградина

Сипете малки камъчета на дъното на крушката и боднете в тях някое миниатюрно, изкуствено, зелено стръкче. Може да пробвате и с естествено. Сложете на дъното на крушката влажен памук, увийте в него семенца или бобови зърна, поставете я на светло място и не я затваряйте.

Коледни играчки

Почистете външната страна на крушката със спирт. Подгответе си акрилни бои, лепило, разноцветни хартии и платове и намислете какви коледни герои искате да направите – снежен човек, елен, вълшебна лампа.

Стенна декорация

Изберете подходящите за вашия интериор цветове и намажете крушките с няколко слоя брокат. Вземете подходяща рамка. Прикрепете към нея цветен картон, контрастен на цвета на крушките, и ги залепете върху него.

Надяваме се, че нашите идеи са ви подействали вдъхновяващо. Приятно майсторене и декориране!